So. Jun 12th, 2022

Kunderna kommer att få högre priser hos Aldi inom en snar framtid. Discountern har återigen meddelat att man kommer att ändra många produkter. De första höjningarna tillkännagavs redan för några dagar sedan.

Återförsäljaren kan få provision för länkar på denna sida, t.ex. för länkar som är markerade med grönt understrykning. Mer information.

Discounterkedjan Aldi höjer priserna igen.

Efter att nästan 160 produkter på lagerhyllor redan för några dagar sedan hade blivit dyrare har ytterligare 20-30 produkter lagts till, rapporterar Lebensmittel Zeitung. En presstaleskvinna bekräftade ökningen.

Om man lägger till de olika smakerna, storlekarna och de s.k. varianterna påverkar prisökningen under de senaste två veckorna alltså mer än 420 produkter.

Under veckan har bland annat följande produkter blivit dyrare:

  • Rökt lax av det egna märket „Almare“ från 3,89 euro till 3,99 euro.
  • Ekologiska linser av det privata märket GUT Bio från 1,65 till 1,75 euro och
  • OMBIAs egna märkes rakblad från 3,89 euro till 3,99 euro.
  • Prishöjning hos Aldi: Discounter orsakar prisjusteringar överallt

Även kunderna hos Aldi måste nu acceptera prishöjningar.

Orsaken till prisökningarna är att tillverkarna har höjt sina priskrav betydligt på grund av högre produktions- och leveranskostnader.

Eftersom discounterna Aldi Süd och Aldi Nord hör till de viktigaste köparna av tillverkare och mellanhänder, har även andra detaljhandlare höjt priserna kraftigt under föregående vecka. Bland annat Kaufland, Rewe, Hit, Penny, Edeka, Netto Marken-Discount och andra. Även hos Rossmann och dm steg priserna inom apotekssegmentet.

Aldi hade till exempel höjt priset på en flaska mineralvatten med 6 cent, Coca Cola-flaskan steg till 1,25 euro i stället för 1,19 euro. Rewe, Lidl, Penny och andra återförsäljare följde efter.

Det var också större prisökningar på bl.a. kaffe. Priset på Amaroy Unser Bester steg med 60 cent till 4,59 euro. Lidl hade skruvat på priset på Lavazza-kaffe.

Det ekologiska kaffet blev till och med en hel euro dyrare hos Aldi. Andra produkter som påverkades var tvättmedel, frysta produkter och bakverk.

Von admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.